textele publicate reprezinta opiniile autorilor. textele si fotografiile sunt proprietatea dbrom.ro si a autorilor lor. reproducerea este interzisa. pentru comentarii sau sugestii scrieti la dbrom@dbrom.ro sau vizitati forumul.
[ ::: Mai bine linistit decat fericit? ::: ]

::: text: zdupitza :::

Stii, pe strazile Bucurestiului am gasit fericirea. Si cred ca li se intampla multora. Numai ca de fiecare data e altfel si magic mai tot timpul. Esti de acord cu treaba asta "mai bine linistit, decat fericit"? N-as crede si sa iti spun de ce: pentru ca te cunosc si pentru ca esti la fel ca mine si intr-o oarecare masura avem o compozitie afectiva oarescum asemanatoare. Si pentru ca-ti place sa-ti pese. De tot ce se intampla cu tine, chiar daca ai faze in care te negi.

Si ce legatura are treaba asta pe care altii au numit-o Bucuresti, cu fericirea?

Sa spunem in primul rand nebunia. Da, nebunia noastra conectata la nebunia lui. Ce loc extraordinar acest Bucuresti infect! E atat de viu... Si atat de plin de el si viciat si lunatic. Innebunitor de-a dreptul. Nu degeaba te-ai mirat de numarul mare de nebuni aflati la capatul strazii.

......
foto: horM0nu (1), anghost (2)

Iti mai aduci aminte cand iti povesteam cum am simtit prima oara Bucurestiul? Ca pe un razboi dat din placere. Un razboi al tuturor... Bine, niciodata nu se stie placerea de partea cui e... E ceva in legatura cu el, nu stiu exact ce anume. Simti cum pulsul ti-o ia razna de cum pasesti pe primii metrii bucuresteni si te transpui unui alt fel de-a fi.

Si Peppers suna altfel in Bucuresti...

Atmosfera e tot ce conteaza la aceasta metropola, nu oamenii, nu neaparat locurile, desi Lipscaniul e memorabil. N-ai sa stai niciunde in lume panicat cu mana pe portofel si telefon si n-ai sa ai niciodata senzatia ca te lupti cu toata lumea din lume cand te hotarasti sa calatoresti cu RATB-ul. Si panicile legate de taximetristi n-ai sa le incerci niciunde altundeva. Si mirosurile celor de langa tine, tramvai, bus sau chiar metrou o sa-ti lipseasca oriunde te-ai duce.

De ce? Pentru ca in Bucuresti arta intalneste tehnica intr-un mod surprinzator. Si n-o sa dai spaga de intrare in gara in nici o alta urbe pe care o cunosti sau nu. Pentru ca totul in Bucuresti e sub semnul intrebarii. Te sui in 136 si nici n-ai idee unde poti ajunge. Iar daca preferi 117 nici nu stii ce ti se poate intampla (mi-a povestit un prieten ca ti se poate face laba si tu nici macar nu stii).

......
foto: horM0nu (1), anghost (2)

Iti achizitionezi oaresce aparatura tehnica si nici macar nu stii de cata imaginatie ai nevoie pentru a-i gasi o locatie diferiata de fiecare data in propriul tau habitat. Caci romanul sau romul s-au nascut pentru a suti sau, ma rog, se antreneaza. Once you go black, you never go back. Si n-ai sa intalnesti niciunde toate femeile din lume. Vino pe marile bulevarde ale Bucurestiului si garantez ca nu ai sa te plictisesti. Si n-ai sa mai poti trai fara nebunia lui...

Din cand in cand simti nevoia de evadare si o iei razna prin tara, la parinti sau mai stiu io unde dar mai mult de un weekend nu rezisti departe de el, pentru ca e ca un microb, nu mai poti trai fara el.

.............................

pag 1 | pag 2 | pag 3 | pag 4 | pag 5 | pag 6 | pag 7 | pag 8 | pag 9 | pag 10

[c] www.dbrom.ro, decembrie 2002.