textele publicate reprezinta opiniile autorilor. textele si fotografiile sunt proprietatea dbrom.ro si a autorilor lor. reproducerea este interzisa. pentru comentarii sau sugestii scrieti la dbrom@dbrom.ro sau vizitati forumul.
[ ::: visand in bucuresti ::: ]

::: text: dezaxata :::

Ce inseamna Bucuresti? E capitala... unde visele devin realitate....sau nu. Rad uimita de inceputul banal pe care l-am gasit. Pana la urma ce e orasul asta? Nu pot sa privesc din punct de vedere politic acest oras...semnificatia sa drept capitala lasandu-ma rece.

Bucurestiul...pentru mine e...nou... pentru ca abia am apucat sa il cunosc si sa il accept...si nu stiu inca daca el ma accepta...

...paradis... atunci cand trec pe strazile inguste si pot sa privesc urmele fostului "Mic Paris", cladirile impozante, arhitectura veche, amintiri de lumina si stralucire cunoscute candva odata de altii... nu de mine.... amintiti care par sa se pastreze in case si pavaje invechite.

...iad... cand nu mai pot respira in inghesuiala din metro, din autobuz, cand ma pierd in multime si caut disperata un oficiu postal sau un spital, cand cersetorul zdrentaros din colt imi mai cere o mie de lei, cand mi se fura geanta, cand nu gasesc un taxi, cand trec pe partea cealalta sa nu fiu smotocita de cainii vagabonzi.


foto: anghost

...libertate... pentru ca nu mai exista parinti langa mine...

...inchisoare... din acelasi motiv...

Bucurestiul poate fi orice.... depinde cum il privesti. Poti sa fii fericit, sa urasti sau sa iubesti din cauza acestui oras. Cateodata nu inseamna decat un camin unde se aude muzica frantuzeasca veche sau o multime de oameni ce furnica spre slujba. Sau un tanar ce imparte fluturasi cu oferte de revelion...sau un afis mare care anunta reduceri.

Depinde cum il vezi. Pentru fiecare Bucurestiul are alta fata, ca un actor priceput care ofera fiecarui spectacol un farmec aparte. Mai multe tentatii...mai mult zgomot.

Ma intreb cateodata cand orasul asta ma schimba. Cateodata ma sufoca pentru ca nu doarme niciodata, pentru ca ma atrage si pe mine intr-un tumult rapid si zgomotos de senzatii. Cateodata ma linisteste deoarece ofera senzatia de anonimitate...si liniste in mijlocul haosului.

Bucurestiul e grandios daca il privesti fugitiv, daca te uiti la constructiile impresionante, vechi sau moderne. Bucurestiul este mizer si bolnav prin oameni si conceptii, prin brutalitatea prin care imi arata realitatea.

.............................

pag 1 | pag 2 | pag 3 | pag 4 | pag 5 | pag 6 | pag 7 | pag 8 | pag 9 | pag 10

[c] www.dbrom.ro, decembrie 2002.