- dbrom.ro
- dbrom forum

::: nr. 10 ::: 18 - 25 martie 2002 ::: dbrom despre carte ::: dbrom@dbrom.ro :::
::: biblioteca

biblioteca
[de: wfoster]

intra in orice apartament. mergi la andrei de la 5. sau la silviu care s-a insurat anul trecut cu colega aia roscata. mergi la unchiul mitica sau la elena din drumul taberei. apartamente aranjate cu gust. mobila moderna de bucatarie. frigider si masina de spalat. televizor color. canapea in sufragerie si pat dublu in dormitor. biblioteca plina de carti. toata lumea este culta. toata lumea are o biblioteca. model dana de la stratusmob din esente tari, mostenire de la mama. garnitura ioana din lemn de visin de la moldomobila sau sufragerie stil de la mobila oradea.


toata lumea are carti. toata lumea iubeste cartile. serii de carti publicate inainte de 89. nimeni nu mai are timp sa cumpere carti acum. sau bani. cartile sunt scumpe. george cosbuc opere complete. mari clasici. literatura contemporana. scriitori sud-americani. serii in format mic, cu coperti colorate diferit si numere pe cotor. formate mari. ion creanga. carti in volume. seria jules verne. romane. mihail sadoveanu. sfaturi practice. poezie. mihail eminescu. vasile alecsandri. neaparat si ion luca caragiale.

aranjate frumos in biblioteca. dupa marime. dupa culori. dupa grosime. dupa bibelourile care stau in fata lor. carti inutile, care nu au fost citite de nimeni si care nu vor fi citite de nimeni. carti lasate mostenire. sau primite cadou si expediate direct in biblioteca.

cartile sunt deja depasite. ca un spectacol radiofonic. sau ca un patefon. acum avem playere de cd cu dolby surround sound. si 25 de posturi la televiziunea prin cablu plus canalele optionale de filme. pestele de sticla sta pe raftul cu mari clasici. iar portelanul ieftin cu pescarul sta cel mai bine pe raftul cu cartile alea mici si colorate.

poate ar trebui un raft cu colectia pro sport. si un raft pentru telenovele. poate ar fi nevoie de un raft pentru muzica dance si un raft mai incapator pentru vedete. doua rafturi pentru meciurile de fotbal si unul mai micut pentru emisiunile cu rechini si crocodili de pe discovery.

lasa cartile alea, au ramas aici de la ai mei, cand ne-am mutat. hai sa iti arat mobila din dormitor. garnitura tineret de la mobstrat. hai ca incepe meciul.


[c] copyright www.dbrom.ro, 2002. all rights reserved.