- alege articolul din meniu -

::: sumar :::

introducere [pag1]
* femeismul romanesc *

proaste ca lemnu' [pag3]
trezindu-ma [
pag4]
intelepciunea blondei [
pag5]
femme [
pag6]

femeismul romanesc

text: horM0nu
foto: horM0nu
In iarna lui 2002 m-am ciocnit de feminismul romanesc.

Intretinerea a mai primit un adaos de 30%. Romanii nu mai au nevoie de vize in spatiul Schengen si totusi se incapataneaza sa ramana in tara. Zonele inzapezite s-au imputinat simtitor. Adrian Nastase continua sa lupte doar contra propriei sale imagini. Iar feministele...protesteaza!

Feminismul este un curent minunat si unic in aceasta lume, care nu are un barbatism sa i se opuna. De fapt, de ce ar avea, cand e deja destul de amuzant sa il privesti de peste gard cum se manifesta mai mult sau mai putin aberant intr-o Romanie lipsita de momente socante. Se pare ca feminismul a luat in primire rolul de "entertainer" [scuzati dom'le Pruteanu - feministele necesita exprimari mai putin "traditionale"] pentru ca nu se mai putea domnilor! La "Vacanta Mare" rad numai prostii, la "Divertis" nu se mai uita nimeni, iar haz de necaz nu se mai face din lipsa de fonduri.

Femeile vor sa fie intrebate despre cariera. Vor sa fie intrebate despre forta lor nebanuita de munca si vor sa lase trecutului mioritica cratita langa care, niste barbati nenorociti - probabil fosti sau actuali academicieni - au avut grija sa le plaseze. Dar nu va e rusine mai barbatiilor? Sa prezentati femeia doar in ipostaze traditionale??? Adica femeia ca mama?!?!?!? Ca asistenta medicala?!?!?!?!? Ca invatatoare?!?!?!?

Nu va e rusine? Cine a mai pomenit astfel de aberatii crunte!!! In toate tariile civilizate femeia este prezentata ca si sudor, turnator de betoane, tamplar, preot, mecanic auto - ce mai, zone industriale foarte potrivite ei. Pentru ca e de un misoginism si o deplasare crasa sa spui ca femeia e sexul slab! Si va rog sa incetam cu prostia! Femeia e la fel de tare ca orice alt sex!

Am aflat ca argumentul cu "cei mai mari creatori de cultura au fost barbati nu tine"... Si asta pentru ca nici Romania nu a fost un mare "creator" [a se citi "valoare"], dar vrea sa intre in Uniunea Europeana. Revenind argumentul anterior propus, feministele se pare s-au declarat ele insele ["autodeclarat" pentru cei cu studii mai superioare] un grup ce cere aderarea la standardele umane.

Problema lor cea mai mare e ca nu se poate schimba ideea femeii traditionale cu care au crescut romanii. Si al naibii nesimtire, femeile sunt tot cele ce se impotrivesc. Si uite cum, exact cand nu te astepti, niste mame linistite si fara pete pe creier le rad in nas unor domnisoare infuriate carora le placea sa se joace de-a baietii. Trist dar adevarat, feministele ajung sa fie un curent minoritar in randul masei mari a femeilor si intr-un mod cu totul surprinzator ajung sa dea vina pe...barbati! [sesizati va rog tonul ironic]

Si cata lipsa de consideratie din partea celor care prezinta femei goale in ziare spun ele. Cata exploatare. Sa ne fie cu banat, dar m-as lasa si eu exploatat pentru niste mii de dolari. Nu le pune nimeni dsoarelor siliconu' in tztze cu forta. M-am uitat de curiozitate prin parcuri si nu am vazut nici un maniac in halat de doctor cu o punga de un leu umpluta cu gelatina alergand o blondina pe tocuri si tipand ca descreieratu: "Hai sa-ti dau o sansa papuso!"

Data viitoare cand feministele mioritice vor organiza o conferinta anuala la viitorul show Chippendales, va rog sa bagati din nou in discutie treaba aia cu discriminarea pozitiva. Sa vedem si noi cum vor lua doamnele o atitudine [sau o pozitie] in momentul respectiv.

De 3 ori femeie fir-ar a dracu'!

Daca sunteti femei si cititi aceste randuri si nu sunteti feministe, sa va fie rusine! Se pare ca nu sunteti constiente ca sunteti exploatate si abuzate de un barbat roman cu apucaturi de pestera.

Bine ca v-am deschis noi ochii pana nu era prea tarziu. [dbrom]

sanul dreapta te duce la pagina urmatoare
dbrom aminteste cititorilor ca textele publicate reprezinta opiniile autorilor.
toate textele si fotografiile sunt proprietatea www.dbrom.ro. reproducerea este interzisa.
[c] copyright www.dbrom.ro, 2002. all rights reserved.