- dbrom.ro
- dbrom forum

.mi-ati furat rock-ul | text de: horM0nu


tara noastra are talentul de a iti distruge orice crez.

daca mama te-a invatat sa crezi in 'al de sus, romania e in stare sa iti taie elanul evlavios, sa te ia de mana si sa iti spuna duios in stil becalian:

"ba javra, banul e dumnezeu!"

nu mai crezi in carti pentru ca poate poate se fac filme din ele. nu mai crezi in cel de langa tine pentru ca "femeile e perverse" si "baietii e numai pentru ei frate".

pana mai ieri credeam in rock.

acum cateva nopti mi-ati furat si rock-ul. stateam si ma uitam la voi cu un ranjet pierdut si scarba picurandu-mi dintre degete.

"in fum si in intuneric" unde niste idioti cu meniri mai holografice au ascuns rock-ul, au calcat idioti ca sa il scuipe in fata. sa il calce pe bataturi si sa il sfideze cu o mutra de tampit pe care viata l-a scapat la coada ei, acolo unde prostia e profesiune de credinta si lenea e scop declarat al existentei. rock-ul nostru era un castel de carti de joc indeajuns de fragil incat sa il dobori cu un stranut. au venit insa hoardele sa il doboare cu o flegma de smecher ca vezi doamne, ei are doua maini si daca vrea isi trimite confratele ca proiectil spre tine. ab4 a facut un joi noapte in uj un concert excelent. pentru cine?

unde sunt acei oameni care ar trebui sa inteleaga si sa apere ceva atat de fragil? linia intre imbecilitate si inteligenta este foarte fina. si era trasata cu o creta subtire. dan [ocs] spunea ca si rocku' are prostii lui. si se pare ca aglomerati cu totii la usa rock-ului din curiozitate (sau pentru ca nici voltaju' nu-i mai vroia) au doborat usa si au descoperit ca se pot tranti ca tampitii dintr-un colt in altul pentru ca "frate asta e punk, e pogo! e rupere".

dar ei stiu. ei au crescut cu rock. ei au fost acolo cand ab4 canta in deschidere la nenorocitii de la directia 5 si au tipat de bucurie ca in romania se poate si altceva. ei sunt tot aceia care umblau pe la baluri obscure pentru omul cu sobolani. ei sunt cei care au descoperit bucrosi ca e mai mult in coma decat bruzli si vandami. sa le multumim. sa le faca formatiile de rock statui pentru ca platesc 50 de mii la intrare pentru a fredona doua versuri servite de televizor. sa le multumim noi cei care habar nu avem. sa le aducem ofrande si sa ne sacrificam si ultimul dram de omenie pentru dansii. bravo domnii mei. ati salvat rockul. nu-i asa ca sunteti niste adevarati?

cum dracu' sa promovam rocku' cand il omoram in fasa? nou nu vrem rock! nu avem nevoie de rock! si daca aveam o urma de rock, a avut grija prostimea sa-si puna amprenta pe ea. cineva sa va aduca vara inapoi fratii mei pentru ca va lipsesc rimele care v-au facut celebri in discotecile din tara. discoteci pe care le-ati uitat pentru ca acolo nu era frumos sa te comporti ca gorila-mama in perioada fecunda.

v-a facut mama mici violenti neadaptati si sunteti suparati pe societate ca nu va accepta. un cacat. zi lumina faceti singurul lucru pe care romanul il face la perfectie. frecati menta. iar apoi brusc simtiti nevoia sa va spargeti capetele si cum spunea hefe odata sa aratati putin sange sub camasa si sa va autointitulati rockeri.

"e romania!" zicea funky dand din cap. ma uitam la doru dand totul din el si mi-am zis ca are dreptate. "...am mai scris un vers, dar nu l-ai inteles." de ce sa faca oamenii astia muzica pentru noi? si in romana?!?!? ab4 a facut o treaba buna. canta in engleza. nu meritam rock in romana pentru ca nu vedem dincolo de ochi. "scamele au schemele porno-n agenda"... asa si voi... "sunt ultimul om ramas in viata"...

nu ati inteles nimic. si mi-ati furat rock-ul.... [dbrom]


dbrom aminteste cititorilor ca textele publicate reprezinta opiniile autorilor.
toate textele si fotografiile sunt proprietatea www.dbrom.ro. reproducerea este interzisa.
[c] copyright www.dbrom.ro, 2002. all rights reserved.