- dbrom.ro
- dbrom forum

.top hot | text de: un meduz


"(Tobe in fundal .. ritmuri albaneze .. in conditii de stereofonie din dreapta se distinge bataia in perete a vecinului) Bun gasit la o noua emisiune "de trei ori hotz" va ureaza gazda dumneavoastra din aceasta seara DJ PM Gelatin!

(PM vine de la plutonier-major daca ma intrebati pe mine .. dar poate veni si de la procuror mituit, post-menstrual, p.m. de viata, piatra mica, pieta marjoreta .. veti descoperi si alte sensuri daca va incapatanati sa continuati sondajul haotic de opinie)

Eu va controlez mintile dar nu incercati sa reglati imaginea pentru ca asta-i un radio. In seara asta, in exclusivitate pe 900MHz, unicul topten cu 7 locuri al celor mai eficienti hoti din Tara fara vize si vise.

Cum cea mai apropiata masina a SRI ajunge aici intr-o jumatate de ora incep deja sa simt presiunea timpului.

Fara alte introduceri trecem la locul 7:

Noua aparitie in topul nostru, propulsat din ultima banca a clasei a 5-a direct pe locul 7:

7. Gigel. Scolar cu sanse minime de a deveni liceean. Infractiune: prins de urechi in timp ce sustragea dintr-un mar altoit o cireasa batuta (extras din campania "Opriti violenta impotriva fructelor. Si pe ele le doare"). Sentinta: spalat silnic pe dinti cu Colgate triple-action-i can't get-no-satisfaction.

Locul 6 il ocupa un etern al clasamentului, nascut, crescut si imbatranit pe aceasta pozitie:

6. Nea Nelu. Pensionarul de la etajul doi. Infractiune: Furtul revistei "Rebus fara definitii" din cutia postala a blondei de la etajul trei. Circumstante atenuante: a completat careurile cu creionul, apoi le-a sters si a pus revista inapoi. Urmele de creion au reprezentat pentru blonda punctul de pornire al unui adevarat orgasm intelectual. Sentinta: sa traiasca destul pentru a-l vedea pe Iliescu explicand la a 6-ea realegere cum ca in Constitutia Romaniei s-a strecurat o regretabila eroare de tipar: in loc de "un cetatean poate fi presedintele Romaniei numai de doua ori" trebuie citit " ... numai de doi ori (2x)".

Trecem in viteza la locul 5:

5. Milica. Proletar lenes. Infractiune: La iesirea din schimbul doi a fost surprins purtand in buzunare patru suruburi si o piulita. Dupa 30 de zile de arest preventiv s-a constatat ca obiectele respective sunt proprietate personala. I s-a schimbat incadrarea la proxenetism pe motiv ca o singura piulita nu poate satisface necesitatile a patru suruburi decat daca se prostitueaza. Sentinta: sa-si traiasca in continuare viata.

Ne apropiem alergand de locurile de pe podium. Dar, ca orice gaina care se respecta, ne impiedicam de locul 4:

4. Jean. Pasager de autobuz. Rrom. Este exemplul clasic al hotului care, la propriu si la figurat, fura tot ce-apuca: de la poza amantei la lista de cumparaturi a nevestei, de la livretul militar la bonul de la curatatorie, de la anna la caiafa. In zilele norocoase ii iese si de-o cola. A fost dat la export legat sub Eurotrain, in oferta speciala, la pachet cu celebra expresie "Shall my mother die". Sentinta: Sa explice in limbile tuturor tarilor in care are interdictie de ce sunt necesare atatea cratime in propozitia "Strepezitu-mi-s-au dintii spargand seminte".

Ajungand la podium constatam un lucru bizar intr-o tara normala si vicevertza. La noi e normal lucrul. Medaliile sunt acordate unor categorii si nu unor persoane. Veti intelege ascultand cu ochii larg deschisi ceea ce urmeaza:

3. OricePolitician. Infractiune: nu gandesc dar exista. Si fura. DEX-ul tiparit la Casa Scanteii este singurul din lume in care politica este definita drept calea cea mai scurta dintre tine si imbogatire. Somnul parlamentar nascator de legi, dedublarea cantitativa a primarilor, privatizarea facuta dupa regulile jocului "Nu ma supara frate" sunt doar cateva exemple din panoplia de infractiuni comise in cadrul legal al acestei categorii. Sentinta: sa darame si sa reconstruiasca Marele Zid Chinezesc (cu zidu' n-am nimic .. imi cer scuze poporului chinez prieten)

2. Bancomatii. Infractiune: au confundat magia cu hotia. Acesti Iosefini ai lumii financiare au facut sa dispara de-a lungul a 12 ani cantitati uriase de moneda nationala. Trucul e simplu dar nu ieftin. Iti procuri un joben si o geanta eleganta. Te opresti la prima banca. Te duci la ghiseul de imprumuturi si spui cu voce scazuta: "Vreau un miliard de lei". "De ce?". "Pornesc o afacere. O crescatorie de peste oceanic in Dambovita" "Bine. Cand ii dati inapoi?". Raspunzi: "Maine la aceeasi ora" "Promiti?" "Da" "Bine". Si functionarul iti da ca, deh, nu-i banca lui nici a urmasilor urmasilor lui. Sentinta: inchisoare .. ca m-am enervat.

Momentul forte al emisiunii. Grand finale. Ocupantul locului intai este un personaj colectiv. La desemnarea lui drept castigator nu s-au luat in considerare telefoanele ascultatorilor ci numarul de priviri in pamant ale acestora. Liderul de necontestat al topului nostru este:

1. Poporul roman. Infractiuni: Furt de cirease amare, TVA, suruburi, HBO, telefoane mobile si nemiscate, benzina, porumb, scrumiere, CAP-uri, caramizi, nisip, intreprinderi, apa, economii .................. Sentinta: Frati romani, credeam ca ne-au ajuns cei 45 de ani de intuneric la care istoria ne-a condamnat. Credeam ca a ajuns electricitatea (aka lumina) si pe ulita noastra. Si constat ca am schimbat intunericul pe noroi si obedienta pe salbaticie. Ne condamn la o clipa de noroc national. [dbrom]


dbrom aminteste cititorilor ca textele publicate reprezinta opiniile autorilor.
toate textele si fotografiile sunt proprietatea www.dbrom.ro. reproducerea este interzisa.
[c] copyright www.dbrom.ro, 2002. all rights reserved.