- dbrom.ro
- dbrom forum

.scoala de hoti | text de: dislexica


In Romania se poate fura tot, chiar tot, cu conditia sa nu furi toata Romania odata ci bucatica cu bucatica. Se fura benzina din conducte, cabluri de deasupra locomotivelor diesel, lemn din padure, bani, telefoane celulare, masini, capace de roti cu roti cu tot, se face carding pe internet, se fura propria caciula. TOT!

Unde incepe scoala furtului?

Pe vremuri proiectele de scolarizare erau initiate in scarile de bloc intunecoase unde domnul hot te prindea si te amenda.

Asta la capitolul delicventza juvenila, isprava dupa care il trimiteau frumusel cu bilet de concediu fara plata in statiunea de reabilitare cu un deosebit renume - "Scoala de Corectie".

Pe termen aproximativ limitat (eventual cu suspendare de concediu) cu posibilitate de eliberare pe baza de depunere de cuvant de onoare (?!) si luare sub observatie de catre parinti si de catre sectorist.

Prin "Scoala de Corectie" a se intelege "Scoala de Noi Arte si Meserii" cu profil intensiv

sutit-mangleala, subtilizare-shmen si pentru snobi: delapidare-frauda financiara si sectie speciala de "furt cu acte-n regula".

Repus in campul muncii tanarul si de-acum promitatorul sut se va orienta pe teren, in cartier, vreme dupa care, hotarand ca in propria curte nu se fac valuri acesta se indreapta spre unele studii topografice de factura inalta privind statiile de autobuz, de metrou, garile si intersectiile semaforizate unde cu putin noroc opresc seara la semafor cucoane in masini luxoase cu geanta inzestrata ce se odihneste lenesa pe scaunul din dreapta sau pe bancheta din spate.

Bacalaureatul va succeda anii de liceu petrecuti, ca urmare a recentelor ispravi, la sectie in pozitie standard cu mainile la spate. Parnaia are pretentii ridicate, bac-ul e mai complex decat examenul de capacitate recent promovat, ce a urmat instruirii gimnaziale primita in Scoala de Corectie.

Fabrica de hoti cu doctorat nu falimenteaza niciodata, personalul supra instruit este repus in libertate spre a-si exersa capacitatile dobandite tocmai sub nasul nostru prea preocupat de grija zilei de maine. Ce rost mai are atunci sa te intrebi de ce ti se fura telefonul de doua ori, odata in gara si-odata in autobuz (locuri cu procentaj crescut de scoliti in ale artei)?

Singurul lips major al acestei institutii de prestigiu care este "Hotia ltd.", mai bine zis "Hotia un-ltd" ("anlimitid", ca poate asa va pica fisa) este ca nu se scriu nici un fel de cursuri si nici bibliografie nu se prea gaseste. Cine vrea sa reuseasca are cateva alternative, fie se tine de capul profesorilor pe tot parcursul scolarizarii, fie fura (!) meserie de la doctoranzii in infractiuni de gen, fie o face pe pielea lui, dar daca nu are fler, instincte si putina istetime asta nu il poate duce prea departe decat, intr-un final, tot intr-o scoala de nivel inalt.

Adevaratii maestri subtilizatori nu sunt prinsi niciodata, dar pe langa ei, oare cat la suta din cei pe langa care trecem pe strada zi de zi sunt absolventi de marca ai specializarilor amintite? Daca in tara asta hotii sunt o minoritate probabil chiar mai semnificativa decat unele minoritati nationale care fac valva ca vor universitati in limbile lor materne, de ce oare nu fac si ei o astfel de miscare indrazneatza?

"Academia Nationala a Furtului Calificat". Poate ajungem s-o vedem si pe-asta! [dbrom]


dbrom aminteste cititorilor ca textele publicate reprezinta opiniile autorilor.
toate textele si fotografiile sunt proprietatea www.dbrom.ro. reproducerea este interzisa.
[c] copyright www.dbrom.ro, 2002. all rights reserved.