nota: meniul de mai jos permite navigarea cronologica a actiunilor samaritenilor. click aici daca doriti sa alegeti actiunea .

<<< inapoi | home | continua >>>
Home
Chestionar
Samaritenii
Texte
Plangeri
Fotografii


O idee: www.dbrom.ro. Comentati aceast update pe forum sau trimiteti comentarii prin email la dbrom@dbrom.ro

 

 
premiul scara de lemn pentru primarii bucuresteni | de: morel
una din scari demonstrandu-si utilitatea intr-una din miile de gropi ale bucurestiului (foto: hormonu)

nota: gasiti aici textul care a generat ideea, scrisoarea care a acompaniat scarile si raspunsul primarului sectorului 3, eugen plesca.

dbrom decerneaza primarilor de sector si primarului general premiile SCARA DE LEMN.

La sugestia unui dbromificat de seama, morel, dbrom a luat in colimator primarii bucuresteni pentru calitatea proasta a soselelor.

Fiecare primar de sector si primarul general al Capitalei au primit joi, 20 martie 2003, o SCARA DE LEMN, intitulata - cum altfel - Trofeul SCARA DE LEMN 2003.

Scara este menita sa ajute sutele de soferi care isi distrug nervii si masinile prin gropile Bucurestiului. In caz ca primarii uita de acest lucru, scara le va reaminti in fiecare zi, ca gropile sunt acolo, si daca ei nu le astupa, nu le va astupa nimeni. Si daca vor sa evite o colectie de trofee Scara de Lemn, atunci cel mai bine ar fi sa se puna pe treaba.

dbrom va fi cu ochii pe ei!

::: textul lui morel care a declansat aceasta actiune :::

M-am tot intrebat pana unde putem merge cu furtul, promiscuitatea si tot ceea ce ne face sa fim "mandri" ca sintem romani. Nu cred ca se poate estima nici chiar in limite de eroare extrem de generoase. Observ, ma uit si nu incetez sa-mi dau suturi in cur ca nu am stiut sa-mi aleg un spermatozoid care sa ma arunce intr-o alta geneza ceva mai apuseana!

E oricum tirziu acum si nu despre asta e vorba. E vorba despre gropi in Bucuresti! Sa va spun de ce avem gropi.

Oficial:

1. Licitatie (pretul cel mai mic cistiga, nu conteaza ca vrei sa asfaltezi cu mixtura buna de glazurat coliva).
2. Primar + baietii de rigoare analizeaza si dupa chinuitoare dezbateri aleg "glazura de coliva"
3. Se asfalteaza.
4. Se plateste lucrarea (de fapt nu "se plateste" ci "platim noi")

Pana aici asta se intampla oficial.

Pe sub masa:
5. "Asfaltatorul" plateste servicii adiacente, nedrept numite spaga, catre cei mentionati la nr.2.
6. Apar noi Mertane + vile + jartele intretinute, ce fac consumatie in cluburi.

Din nou oficial:

7. Comunicam faptul ca in Bucuresti nu rezista nici un fel de bitum si oricum s-a folosit din cel pentru parcari care nu rezista unei solicitari intense pe care le presupune o artera circulata. Din dilema asta, iesiti numai daca vrem noi!

Intre timp vine Iarna si toti dintr-odata ne dam seama ca orice am face dam in gropi. Atit din cauza prostiei noastre cit si din cauza" inteligentei" celor de la punctul 2.


scrisoarea care a insotit fiecare scara
STIMATE DOMNULE PRIMAR,

www.dbrom.ro va felicita cu ocazia primirii premiului SCARA DE LEMN, aflat la prima decernare. Aceasta deosebita distinctie se acorda pentru merite extraordinare în salvarea imensului numar de oameni saraci cu duhul, care cad în fantasticele gropi, ce cu mandrie se dezvaluie pe strazile de care va ocupati.

Noi, simplii cetateni, privim în sus cu respect si, de ce sa nu spunem, cu un pic de satisfactie personala, momentul cand iesim la lumina zilei dintr-o groapa uriasa de pe un bulevard intens circulat. Fara Dumneavoastra, acest lucru nu ar fi posibil si micile noastre bucurii ar fi mai putine. Stim ca, odata iesiti, care mai întregi care mai vatamati, vom avea fericitul prilej sa va alegem din nou si sa platim si în continuare producerea de noi gropi, mai mari si mai inselatoare, astfel încat, noi cei care dam în ele sa fim mai multi.

Avem rugamintea ca drumurile sa fie refacute urgent, pentru ca, asa cum am observat cu satisfactie, cu cat se lucreaza mai des si mai prost, cu atat se formeaza gropi noi, parca mai multe si mai mari, iar probabilitatea ca sa primiti înca un premiu anul acesta creste vertiginos.

Va asiguram ca, în ritmul acesta, distinctia noastra va fi din ce in ce mai populara si nu ar fi exclus ca în curand sa va putem invita pe covorul rosu la Ceremonia de Decernare a Premiilor Scara de Lemn.

In încheiere va uram LA MULTE ASFALTARI si gropi pe masura.

Grupul C.C.D.I.G. (CEI CE DAU IN GROPI) al www.dbrom.ro


raspunsul primarului sectorului 3, eugen plesca

STIMATI DOMNI,
(sau poate ar fi mai corect - STIMATE GRUP C.C.D.I.G.?)

N-am sa va ascund ca si pentru mine problema gropilor din Capitala este obsedanta, mai ales ca, din pacate, competentele materiale nu mi-au permis sa ma ocup de rezolvarea acestei probleme asa cum ar fi trebuit si cum as fi dorit.

De pilda, Dv. faceti vorbire despre "o groapa uriasa pe un bulevard intens circulat", bulevard care - lucru pe care-l ignora multa lume - era intr-o alta parohie, cea municipala; daca m-as fi apucat sa-l repar, fara un cadru legal care sa-mi permita acest lucru, Curtea de conturi - stiti care, institutia care verifica la sange modul in care se cheltuieste banul public - nu cred ca s-ar fi sfiit sa ma ajute sa dau, vorba Dv., in alte gropi, mai mari si mai inselatoare.

"Ridendo castigat mores" spuneau candva inteleptii si-mi place ca v-ati pastrat umorul. Cu siguranta aveti umor - pe care incerc sa mi-l pastrez si eu, desi cu mare greutate - dar nu stiu cum stati cu timpul. Banuiesc ca nu foarte bine, asa ca renunt sa va povestesc, chiar pe scurt, care sunt problemele zilnice cu care se confrunta un primar.

Voi fi asadar concis: in anul 2003 vom repara 200 de strazi; lucrarile deja au inceput si nu vor fi de mantuiala. Si sa nu uit: va asigur ca-mi respect promisiunile.

EUGEN PLESCA-U.P.C.R.P.
(un primar care isi respecta promisiunile)

P.S. Rog sa ma anuntati din timp cand decernati premiul, altminteri exista riscul sa lipsesc din Primarie si sa fiu pe teren, in sectorul 3.


alte poze cu scarile impricinate

       
click pentru a deschide fotografia intr-o alta fereastra.


navigare dupa actiune
up

© dbrom, 2003. Reproducerea integrala sau partiala a acestor texte este posibila numai cu acordul www.dbrom.ro