nota: bara de meniu de mai jos permite navigarea intre textele din acest update. click aici pentru lista completa de texte.

<<< inapoi | home | continua >>>

Home
Chestionar
Samaritenii
Texte
Plangeri
Fotografii


O idee: www.dbrom.ro. Comentati aceast update pe forum sau trimiteti comentarii prin email la dbrom@dbrom.ro

 

 
vorba goala, saracia fotbalului | de: mihai musatoiu

Nu-mi place politica. N-as vorbi despre ea, n-as urmari miscarile partidelor, nici macar nu m-as gandi la ea daca n-as da zi de zi in cate-o "groapa" sapata de politicieni. Sambata trecuta, insasi marea echipa nationala de fotbal a dat intr-o groapa a politicului. O groapa mare, plina cu nisip, dar si cu alte ingrediente, vechi de ani de zile: demagogie, incompetenta, hotie.

Fotbalul ramasese una din putinele bucurii ale romanului. Meciul Romania-Danemarca de sambata trecuta a rezolvat si problema asta, iar calificarea la Europene a devenit un vis imposibil. Cui trebuie sa multumeasca suporterii? Vina a fost aruncata pe jucatori, pe antrenor, pe ghinion, pe terenul care a aratat dezolant.

Dincolo de scuzele conducatorilor din fotbal, care au auzit de fenomenul de noroi, dar nu si de fenomenul de demisie, ce ramane? Situatia grava din fotbalul romanesc, condus prost si administrat pagubos in ultimii ani. Si mai ramane ceva. Niste declaratii "de aur" ale oamenilor care ar fi trebuit sa ofere fapte in locul vorbelor goale. Vorbe goale, dar memorabile.

In virtutea argumentului ca declaratia il face pe om, sa-i cunoastem pe cativa dintre cei implicati, de mai mult sau mai putin timp, in dezastrul fotbalului romanesc.

Mircea "Nasu" Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, si vajnic candidat pentru inscrierea in PSD.

"Nu sunt mai vinovat ca altii." - Prosport, 1.04.

Dar nici altii nu sunt "mai sefi" la Federatie ca el. Raspunderea ramane in continuare o notiune straina Nasului.

Dumitru "Mitica" Dragomir, deputat PRM si presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal

Una din cele mai recente perle ale lui Mitica, probabil o incercare iscusita de a deturna atentia de la problema gazonului de pe stadionul Lia Manoliu:

"Ar trebui schimbat numele stadionului, e o aberatie nemaivazuta sa ii spuna Lia Manoliu. Ea e moarta, si noi spunem "jucam pe Lia Manoliu"

Aaaa - poftim?

Inteleg ca nea Mitica e obisnuit cu denumiri inocente precum "23 August" dar macar de Santiago Bernabeu din Madrid o fi auzit? Sau el nu se pune, ca e barbat, si suporta mai bine "sa se joace pe el"?

Si o declaratie veche de vreun an, dar reprezentativa pentru "vrajeala" de care e capabil Mitica:

"Avem unul din cele mai valoroase campionate din Europa."

Adrian Nastase, prim-ministru al Romaniei.

Nastase a promis, in noiembrie 2002, un teren de fotbal excelent pentru meciul din martie cu Danemarca. O socoteala simpla: martie minus noiembrie egal cinci luni. Cinci luni pentru a administra un hectar de teren. Rezultatul a fost caracterizat scurt de un reporter al Prosport: terenul a aratat sambata ca o plaja prost ingrijita, pe care a rasarit iarba din loc in loc.

Zice Nastase, cu doua zile inainte de meciul cu danezii, cand devenise evident ca angajamentul lui a fost in van: "In toata Europa se joaca pe noroi".

De curiozitate zappez sambata seara pe Eurosport... Bosnia, Germania, Franta, Anglia, Italia - terenuri ca-n palma, "biliard" nu altceva. Domnu' Nastase, om fi noi saraci, da' televizoare si cablu inca mai avem, asa ca grija mai mare la selectarea minciunilor, ca nu toate au trecer! e.

Adrian Oprisan, responsabil cu lucrarile de reabilitare a gazonului de pe stadionul Lia Manoliu

Respectivul nu-i politician, dar nici nu-i nevoie, cu frate-su Marian, de meserie baron PSD de Vrancea. Adrian a devenit astfel membru prin alianta al aceleasi "famiglii" de partid. Si iata ce frumos se exprima:

"Terenul a fost practicabil, excluzand senzatia jucctorilor, care au spus ca au obosit mai repede ca de obicei". - Adrian Oprisan, Prosport, 1.04.

Da, deci domnu' Oprisan, terenul a fost practicabil, dar pentru alt sport (volei pe plaja?), iar senzatia ca ati folosit 600 de milioane, bani publici, pentru a o da-n bara, nu e numai o senzatie, nu-i asa?

Insa important e sa nu disperati, domnu' Oprisan. Ce daca v-a injurat o tara intreaga. Prietenii politici sunt la locul lor, n-o sa-si dea nimeni demisia doar dintr-atata lucru, iar proiecte vor mai fi. Ia uite, c-au si aparut:

Adrian Oprisan, Prosport, 1.04: "Am primit deja cateva oferte de la echipe de club. Stapanesc foarte bine acest domeniu. Daca ar fi sc mc ocup de un proiect similar, m-as apuca de treabc de maine. De ce sa nu iau inca o data taurul de coarne si sa-l dobor?"

Pe nisipul ala, si cel mai fioros taur spaniol ar fi obosit dupa o repriza. Tactica functioneaza, domnu toreador de la Valcea, asa ca dati-i inainte. Pana cand n-o sa mai fie nici un taur in picioare, si nimic de furat. Dar slava Domnului, mai e mult pana atunci.

Ole!


navigheaza dupa textul dorit

daca nu doresti sa folosesti bara de navigare din partea de sus a paginii, poti naviga textele folosind lista de mai jos.

up

© dbrom, 2003. Reproducerea integrala sau partiala a acestor texte este posibila numai cu acordul www.dbrom.ro