nota: bara de meniu de mai jos permite navigarea intre textele din acest update. click aici pentru lista completa de texte.

<<< inapoi | home | continua >>>

Home
Chestionar
Samaritenii
Texte
Plangeri
Fotografii


O idee: www.dbrom.ro. Comentati aceast update pe forum sau trimiteti comentarii prin email la dbrom@dbrom.ro

 

 
despre unele lucruri care merg prost in romania | de: marian chiriac (jurnalist)

Prost in Romania este faptul ca multe lucruri merg prost. Nu sint un pesimist de felul meu si nici nu cred ca merita sa te lasi coplesit de multimea gropilor din asfaltul Bucurestiului, de mizeria si praful omniprezente ori de agresiunile de tot felul la adresa bunului simt (incepind cu ce se intimpla adesea in mass media si terminind cu politica).

Asta pentru a nu pomeni decit in treacat chestiunea banilor care se termina prea repede sau serviciile sociale - evident - proaste. Pentru toate acestea - cel putin teoretic - exista solutii la indemina: gropile pot avea parte de bitum, mizeria de o curatenie generala, la fel si prin politica.

Prost este insa faptul ca lipseste tocmai "liantul" care sa faca toate aceste lucruri posibile, mai exact acel spirit comunitar si vointa de a fi partas la un proiect cu beneficii generale. Cred ca este prea multa individualitate si egoism in jurul nostru, ca se crede prea mult in solutiile pe cont propriu (aici sint insa adesea incluse si familia sau clanul).

Dar cum a vorbi prea mult despre lucruri care merg prost indemnind, culmea, la actiune, este totusi o atitudine kitsch, mai bine tac.


navigheaza dupa textul dorit

daca nu doresti sa folosesti bara de navigare din partea de sus a paginii, poti naviga textele folosind lista de mai jos.

up

© dbrom, 2003. Reproducerea integrala sau partiala a acestor texte este posibila numai cu acordul www.dbrom.ro