nota: bara de meniu de mai jos permite navigarea intre textele din acest update. click aici pentru lista completa de texte.

<<< inapoi | home | continua >>>

Home
Chestionar
Samaritenii
Texte
Plangeri
Fotografii


O idee: www.dbrom.ro. Comentati aceast update pe forum sau trimiteti comentarii prin email la dbrom@dbrom.ro

 

 
romania | de: hormonu

romania e o fosta tara comunista care adaposteste inca mii de nostalgici. ei locuiesc in garsoniere si se numesc pensionari. aici exista oameni sub 25 de ani care au purtat cravata de pionier. unii au fost sefi de clasa sau comandanti de detasament. in romania discursul predominant e cel al trecutului. "tii minte?".

in romania exista piete si "oameni care fac piete". romania e tara despre care ti se spune de mic copil ca are un potential neexploatat.

in romania exista costinesti si mirosul sau specific, 2 mai, vama veche si ciocolata cu personajele din scufita rosie. exista predeal, sinaia, gazdele de 150 de mii pe noapte si agroturism. in romania vesnicia s-a nascut la sat, locul de obarsie al romanului. care l-a randul sau s-a nascut poet. un poet al hazului de necaz. romanii fac haz de necaz pentru ca asta e perceptia lor aupra atitudinii active.

in romania exista monopol pe telefonie, restrictii pe bun simt si cenzura pe viziune. exista covrigi, gogosi, merdenele, suberek, langos, strudel, trigon, bucta, corn sau chec. aici orange are cele mai portocalii reclame pe o piata dominata de connex si ticul verbal numit dialog.

romania importa banane. nu le creste. importa si grau pentru ca vrea sa se industrializeze. exista telefoane mobile, televizoare, mp3 playere, computere si sisteme hands free. exista metrou, gropi adaptabile marcii masinii si ghiduri rutiere. exista autostrazi, gari si autobuze de navetisti care miros in ordine a branza, ceapa si slanina.

exista tarani. si oraseni. multi dintre oraseni sunt tarani cu apartamente. in romania exista cei sapte ani de acasa. care se fac pe drumuri. exista coruptii si e normal sa fie lasati in pace. ar strica supriza daca ar fi exterminati.

romania e tara care spune ca in ultimii 13 ani a trait bucurii doar datorita fotbalului. asta pentru ca brancusi, generatia '20, stefan cel mare, cronicarii si ion creanga sunt morti. romanii nu stiu sa-si exploateze mortii. cu exceptia lui dracula. romania e dracula, nadia, transilvania sau hagi. propunem alaturarea la aceasta lista a lui ion iliescu pe criteriul eternitatii.

romania e o tara cantata in sonete, versete, cantonete sau rime de cartier. e buricul pamantului pentru pavel corut si pamant sfant pentru istoria umanitatii.

imi place romania pentru ca stiu cum arata si cum ii place sa fie atinsa. de aceea am scris despre ea. ce e prost in romania? ca nu scrie lumea destul despre ea...


navigheaza dupa textul dorit

daca nu doresti sa folosesti bara de navigare din partea de sus a paginii, poti naviga textele folosind lista de mai jos.

up

© dbrom, 2003. Reproducerea integrala sau partiala a acestor texte este posibila numai cu acordul www.dbrom.ro