nota: bara de meniu de mai jos permite navigarea intre textele din acest update. click aici pentru lista completa de texte.

<<< inapoi | home | continua >>>

Home
Chestionar
Samaritenii
Texte
Plangeri
Fotografii


O idee: www.dbrom.ro. Comentati aceast update pe forum sau trimiteti comentarii prin email la dbrom@dbrom.ro

 

 
vecina mea nesimtirea | de: oli

Ce ma calca pe nervi in romania e nesimtirea, care e de mai multe feluri, dupa cum si nesimtitii se comporta diferit:

1. nesimtirea angajatei ratuc; dansa vorbeste la mobil in timp ce imi face abonamentul. Convorbirea e lunga, eu astept rabdatoare, intelegatoare. Cu toate acestea, doamna e iritata in permanenta. Sa fie SPM?

2. nesimtirea pustilor tarati la teatru [de laudele dirigintei si parintilor, probabil], care rad manzeste la fiecare 'faza' mai amuzanta. Din fericire, ei pleaca dupa actul I, crezand ca piesa s-a terminat. Destinatia finala: cofetaria, un loc propice tineretii. Deh, asa eram si noi!

... aici se iau alte cateva milioane de nimicuri . enervante tocmai pentru ca le facem cu totii, zi si noapte

3. nesimtirea cea mai nesimtita:oamenii care merg in a 3-a pe strada. cand altii [vezi sussemnata] se grabesc. nu numai ca se misca nonsalant, dar se deplaseaza astfel incat, in puncte cheie sensibile unde depasirea pe exterior ar fi posibila, isi plaseaza o plasa plina cu aer, deci bombata, umbrela sau alte obiecte lunguiete pentru a bara drumul.

Da, suntem niste dobitoace! Sunt o nesimtita pentru ca ieri, in autobuz, un batranel simpatic de vreo 80 de ani s-a zgariat in acele-puse din joaca pe rucsac-pe care le expuneam. Am realizat la timp pericolul si am acoperit sursa raului.
Nesimtirea insemna candva [la origine] incapacitatea de a simti, cufundarea in stupizenie si lipsa de infrarosul unei minime curiozitati. In prezent, nesimtirea s-a abrutizat intr-o delasare sora cu ataraxia nimicului.

Ultima fraza e nesimtit de bombastica, ceea ce nu e neaparat o eroare de stil, pur si simplu asa mi-a sunat mie definitia mondena a nesimtirii. Si chiar cred ca, atata timp cat pot sa fac asemenea consideratii lipsite de arianism [adica si eu sunt o dobitoaca!] si sa ma lupt cu 'taranul' [expresia uzuala pentru mitocanie] din mine, ma mentin la cote rezonabile. Alte sute de mii de oameni nu se deranjeaza, dar de asta exista depresiile nervoase, pastilele, bautura.

Daca-i bal, bal sa fie!


navigheaza dupa textul dorit

daca nu doresti sa folosesti bara de navigare din partea de sus a paginii, poti naviga textele folosind lista de mai jos.

up

© dbrom, 2003. Reproducerea integrala sau partiala a acestor texte este posibila numai cu acordul www.dbrom.ro