- dbrom.ro
- zona neagra
- zona gri
- dbrom forum

::: nr. 14 ::: 15 - 22 aprilie 2002 ::: romanii de afara ::: dbrom@dbrom.ro :::
Sexu' la romanii plecati
| de: fata verde |

Depinde ce intelegem prin plecat. Romanul e prin definitie plecat. El a fost plecat cand s-o impartit norocul. Cica, la lucru. El e plecat de la lucru cand vine cate-o promovare, vreun investitor strain sau vreo sarcina mai importanta. Nici in concediu nu e. Agathon se bazeaza pe turistii germani sa umple litoralul anul acesta. El mai poate fi plecat cu sorcova.

Vorbim insa despre sexu' la romanii plecati. Daca exista, cum se intampla, si daca el a fost cauza plecarii.

Gabriela e in Canada de doi ani. A ajuns la concluzia ca romanii de acolo cauta un singur lucru in pat: pe mama. Sa le faca sarmalute si ciorba, sa le tina garderoba in ordine, curata, calcata si apretata. Este evident, pentru ca numai despre cat e de rea mancarea si cat de neadaptati in lumea aceea cruda se simt ei. Pe de alta parte, canadienii il cauta in pat pe tata. Ei, abia iesiti din sanul familiei iubitoare in care au vietuit, brucknerian, douazeci si mai bine de ani ca mic idol domestic, au nevoie de cineva protector si autoritor totodata, sa-i stimuleze sa ocupe in sfarsit un loc in societate, altul decat consumator de distractii ieftine. Gabriela e norocoasa: a gsait un barbat care nu e candian, nici emigrant roman. Din pacate, exact aceleasi lucruri le apreciaza la el si sotia lui, canandianca.

Dan (din Bihor) e de un an la Londra. De noua luni practica abstinenta pentru ca il scarbesc londonezele. Desi nu sunt asa de urate precum se spune, beau al dracului de mult si se comporta asa cum Dan a fost invatat ca se comporta curvele. Nu doar ca fac sex din prima seara, dar se dezbraca singure, grabite si, in general, il cam agreseaza. Prietena lui Dan, Anca, a ramas acasa, si Dan e fericit ca reuseste sa nu o insele. E si o parte buna aici.

Costel s-a insurat in Germania acum sapte ani cu o femeie bogata, urata insa si foarte galagioasa in timpul actului sexual. Cand a adus-o in vizita in apartamentul parintilor lui din Bacau, Costel a pretextat o indigestie, apoi o raceala si apoi o durere de dinti, ca sa nu fie nevoit sa faca sex cu ea. Cand au plecat, ea injura in germana mancarea si medicii din Romania, el ranjea satisfacut, desi obosit de saptamana petrecuta prin spitale, vecinii filozofau ca degeaba sunt bani, mama, daca nu e fericire, iar copiii din fata blocului denaturau injuraturile auzite in germana pana la ceva ininteligibil. Costel I-a spus uneui vecine, fosta colega de generala, ca tot romancele sunt cele mai cele.

Carmen a fost plecata un an cu o bursa in Portugalia. Acolo, statistic, numarul barbatilor e mai mare decat cel al femeilor. Criza de femei. Carmen e bruneta cu parul lung si ochii albastri si e, cum spun vecinele de bloc, finuta si retinuta, si a avut un succes nebun. De cand s-a intors in tara nu si-a mai gasit nici un prieten. Peste doi ani va pleca iar.

Marius are 22 de ani si e sudor in Norvegia. Acasa,in generala, profesorii ii spuneau: "iesi, tigane, la tabla. Bou mai esti, ma!". Acolo e poreclit Latino Lover. Ce sansa sa aiba spalacitii si cica impotentii de nordici in fata virilitatii lui puternic pigmentate si cu trasaturi ferme? Marius o duce destul de bine in Norvegia din cauza asta. Dupa cum ati ghicit insa, tot acasa ii sta gandul. Tot o tigancusa focoasa, cu gene lungi si parul lung, cu sanii mari, ar vrea el.

Nu am ales un esantion reprezentativ. Nu zice nimeni ca daca oamenii astia enumerati mai sus sunt asa, toti romanii plecati (in strainatate) sunt asa.

Dar parca se impune o observatie: cum se face ca romancele vor straini (si nu numai alea plecate, ci si alea "ramase", cazul acesta, al doilea, e bine cunoscut cititorilor nostri), iar romanii vor romance?

Poate pentru ca barbatului roman ii e lene sa invete un alt sistem de valori? El n-ar mai trebui sa sarute mana si sa deschida portiera la masina, dar ar trebui sa spele vase si sa renunte la ideea corectiilor fizice.

Poate pentru ca femeii romance i s-a acrit si de saru'mana, si de flori, si de bataie si de ligheanul cu sosete?

O fi. Eu am insa alta explicatie. Pai, oameni buni, noi suntem un popor aristocratic. Cand vorbeam despre sexu' la romanii plecati, am omis ceva important. Nu romanii care sunt plecati fac sex, ci romanii care fac sex sunt plecati (cu sorcova, sau dusi de-acasa- cata savoare in expresia asta!). La noi nu se vorbeste despre asta, ca la casele mari, noi ne inmultim prin mitoza, probabil, la noi felatia nu face parte din preludiu, ci e un act punitiv. La noi inca mai vezi anunturi in ziare, cautand fata cuminte, domnisoara, 26-30 de ani.

Poate nici nu ar mai trebui sa ne mai combinam intre noi. Poate ca, asa ca la rasele aristocratice degenerate in urma incrucisarilor succesive de patrimoniu genetic similar, ne trebuie un suflu nou. Fie el canadian, german, norvegian sau de care o fi el. QED.


exprimati-va gandurile in legatura cu acest subiect fie pe forum fie prin email la dbrom@dbrom.ro.
pe masura ce ele sosesc, vor fi afisate aici.

::: reactii

Sorin/Germania
Sunt un roman de afara. Cel putin temporar.
Dar sunt mai inauntru decat eram cand ma faceam ca studiez prin spatiul aproximativ carpato-danubiano-pontic. Pe atunci citeam doar ziare de sport si la tv priveam doar la rock si la sport. De cand m-am deplasat oleaca spre vest (si spre nord, dar asta nu-i asa "batator la urechi" ca si "apusul") am ajuns la 5-6 ziare mioritice zilnic, radio si tv online cu tot felul de trestii nerockosportive.


[c] copyright www.dbrom.ro, 2002. all rights reserved.