- dbrom.ro
- zona neagra
- zona gri
- dbrom forum

::: nr. 14 ::: 15 - 22 aprilie 2002 ::: romanii de afara ::: dbrom@dbrom.ro :::
Vama pe barba si zahar vanilat
| de: cip |

[scris dupa o vizita in romania la inceputul lui aprilie 2002]

Impresia generala a fost buna, nu stiu daca din cauza vremii sau a ardelenilor (ardelencelor)... Binenteles ca nesimtenia din vama n-a lipsit nici de data asta, da' am fost pregatit cu chilotii deasupra bagajelor si fara nici un mecanism electronic ca sa nu caute prea mult prin genti. Dupa ce ca n-au gasit nimic au inceput intrebari de genul: "Da' unde studiati, cati bani aveti la dumneavoastra, daca am camera video (ei nah, timpenie)?" Etc...

Da ce scarbe, ce mod de-a vorbi, auzi ma vama pe camera video... n-am avut asa ca am crezut c-o sa-mi ia vama pe barba de data asta.

Se vede ca se misca ceva, cam greut asa, insa oamenii sunt cam la fel, incearca sa te arda de bani la tot pasul, sa te jumuleasca mai bine zis. Si daca tot era vorba de nesimtenie...mai sunt chestii dinastea minore care nu-mi plac deloc. Am zis sa ma duc cu o tipa sa vedem Amelie la cinema si intrasem intr-un magazin sa luam ceva suc. Am primit inapoi ceva de genul: 3.400 de lei si un pachet de zahar vanilat.

Mai da-o-n colo de treaba ca asta ma enerveaza. Da' n-am cerut eu zahar vanilat!!, Mi l-a oferit asa in semn de recunostiinta sau ce? Nici macar nu m-a intrebat daca il vreau in schimb a 10 lei sau 100 sau cat o fi fost. Eram cu o domnisoara langa mine asa ca n-am vrut sa fac circ de data asta, da' data viitoare sigur nu-i iert.

Problema romanului e ca a invatat sa accepte orice. Sa inghita, si iar sa inghita. De-asta merg toate asa cum merg.

Era sa mor in Bucuresti de vreo cateva ori. Si asta era intr-un "raliu" cu taxi-ul. Ma io asa ceva n-am vazut in viata mea... Da-i cu roata pe bordura, intra pe contrasens, "N" frane dinalea bruste, printre pietoni pe trecere... Ceva de groaza!

Si inca se mai lauda ca putuse sa spaguiasca ceva politisti ca trecuse pe trecerea de pietoni. Zice ca noa' dupa ce se milogise i-au dat amenda pentru ca n-avea centura pusa. Domnul asta a fost macar cinstit la bani, ca urmatorul m-a dat pe spate total. Ala un alt nesimtit total. Auzi mergem la Otopeni si arata pretul de pe ceas vreo 100.000 de mii sau asa ceva si mai spune ca tre' sa-i platim 40.000 intoarcerea. Pai cum ma asta e cazut in cap? Sa-i dau eu 40,000 asa sa se plimbe? Cum naiba de poa' sa-mi ceara?

Nesimtenie, nesmitenie...en-gros.

Concluzia: in capitala e "naspa"/"nasol" si le spun continuu tuturor amicilor straini sa nu-si faca treaba pe-acolo ca nu merita - e nesimtenie, mizerie, oameni fara respect, se baga in fata ta la coada, te mint, te fura, cine e mai tare supravietuieste...

Luati-o fratilor spre Transilvania daca vreti sa gustati ceva frumos din blocul ala est-european.


exprimati-va gandurile in legatura cu acest subiect fie pe forum fie prin email la dbrom@dbrom.ro.

pe masura ce ele sosesc, vor fi afisate aici.


[c] copyright www.dbrom.ro, 2002. all rights reserved.